Tässä muutama erikoinen eläin, joita olen bongaillut:

Metrossa keski-ikäisen miehen sylissä matkustanut ja jatkuvasta rapsuttelusta nauttinut fretti.

Iso kasa merileijonia, joita kuitenkin näkee vain ja ainoastaan yhdellä pienellä saarekkeella.

Pelikaaneja.

Varmasti lähemmäs kahdenkymmenen yksilön parvi joutsenia Viña del Marin läpi menevässä ”joessa” (hmm, joka on kuivunut, joten vettä on vaan vähän joen alussa – pidemmällä on parkkipaikkoja).

– miten siistiä!! En ole koskaan nähnyt kerralla kuin ehkä kaksi joutsenta.

Kulkukoiria, jotka suurimmalta osin ovat ystävällisiä ja hellyydenkipeitä, joten jos esimerkiksi katsot tiettyä yksilöä pitkään se usein seuraa sinua jonkun matkaa. Iltaisin tai aamuisin näitä koiraparkoja myös näkee joskus nukkumassa ”sylikkäin”. Lämmön takia oletan.

Kulkukissoja. Suloisia! Tuon muutaman matkalaukussa.

Että sellaista haluan jakaa tänään kanssanne!

Tänään on vapaapäivä Neitsyen ylösnousun kunniaksi. Sitä täytyi tietenkin lähteä juhlistamaan jo eilen muutaman psykan koulukaverin kanssa. Baarista, johon menimme suurimmat sanottavat ovat se, että siellä saa polttaa (haisen siltä kuin olisin ollut parhaimmankin nuotion savuissa), se että siellä oli todella täyttä, ja se että siellä oli mielestäni oikein sympaattinen sopivan luonteikas sisustus. Istuimme todella leveän pöydän ääressä, joten juttelu toisella puolella istuvien kanssa oli tällaista: anteeks? mitä? joo, joo niin, emm? aa jaa, hahah niin niin, joo, mitä? ah? niin siis joo samaa mieltä.. mitähän se mahtoi sanoa? Myös koska baari oli todella täysi, istumapaikan vaihto suoritettiin yleensä joko kävelemällä pöydän yli tai konttaamalla sen ali. Tanssilattiaa ei ollut erikseen, mutta porukka tanssi käytävillä.

Ja nyt vietän vapaapäivä laiskottelemalla Jasminan kanssa olkkarissa, suunnittelemalla ruoanlaittoa ja odottamalla iltaa, jolloin menen vaihtariporukalla katsomaan Chile-Ecuador futisottelua. Nopean kyselyn (yksi chileläinen) perusteella Ecuador on hyvä jalkapallossa, mutta ei niin hyvä kun Chile. En nyt oikein tiedä mitä tuo hyvä sitten tarkoittaa, kun Chilekään ei ole kai koskaan päässyt esim. MM-kisoissa jatkoon, mutta olen iloissani siitä, että meillä on joku mahdollisuus voittaa tänään, jee!

Viikonloppuna lähdin Jasminan kanssa San Javieriin vanhaa vaihtariperhettä ja ystäviä tapaamaan. Yövyttiin Catalinan, mun hyvän ystävän kotona, valvottiin myöhään jutellen perjantaina ja lauantaina tanssien baarissa ja sitten taas jutellen. Lauantaina käytiin Heinen ja Franciscan (vaihtosisaruksia) kanssa paikallisella viinitilalla, jolla yksi perheen tuttu on töissä, maistelemassa viiniä ja tutustumassa sen tuotantoon.   Yllätyin siitä miten mielenkiintoista se oli! Vaikkei kyseessä ole mikään tähtitiede, mutta jotenkin oli hauska tutustua asiaan. Opin myös oikean tavan maistella viiniä: ensin pitää tutkia minkä värinen on viinilasin heijastus valkoisella paperilla (tumma – viini on vanhaa, vaalea – viini on nuorta), sen jälkeen viiniä heilutellaan ja haistellaan, sitten otetaan vähän suuhun, imetään ilmaa huulien läpi (näin haju/maku menee myös nenään) ja pyöritellään viiniä suussa, sitten syljetään pois.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puheenaiheena oli aika paljon 2011 tapahtunut iso maanjäristys, ja näin useita rakennuksia, jotka oli jouduttu rakentamaan uudestaan. Stressin on täytynyt olla aika kauhea, jälkijäristyksiä on tullut pitkään (viikkoja) ison järistyksen jälkeen ja esimerkiksi ranta-alueilla asuvat ovat joutuneet evakuoimaan kerta toisensa jälkeen tsunamin pelossa. Saimme paljon neuvoja sen varalta, että tulisi uusi iso järistys, joten kaikesta pelottelusta huolimatta olo on oikeastaan varmempi tämän suhteen. Chilessä ollaan myös etenkin tuon ison järistyksen jäljiltä melkoisen hyvin varustautuneita.

Noniin, nyt menen kokkaamaan. Tässä espanjan oppitunti nro 1: Besitos!= Pieniä suukkoja! Yleisessä käytössä kavereiden, perheen ym. kesken hyvästeltäessä.

Mainokset

2 responses

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s