Bom dia!

Sanoi Maria kun päätti oppia hieman portugalia. Eilen käveltiin yhden USA:laisen kaverin kanssa meidän tanssitunnilta (yliopiston kurssi! opintopisteitä! hauskaa!) pois ja mietittiin, että ei ihan kaikissa kielissä ole sitä hyvää puolta, että ymmärtämällä hyvin sitä kieltä (espanjaa) voit ymmärtää ainakin vähän kolmea muutakin kieltä (portugalia, italiaa, ranskaa?). Nyt kun tämä ajatus ehti muhia päässäni, tulin siihen tulokseen, että hienoa, vielä minä opin portugalia – ja kuulostaan sitten näin ihanalta:

Niin ja siellä tanssikurssilla myö siis opiskellaan Chilen kansallistansseja, joita on useita eri alueilta Chileä ja joita todella tanssitaan nykypäivänäkin. Että mikä se olikaan Suomen kansallistanssi…? Eilisellä tunnilla askelkuvioiden lisäksi opittiin myös tansseihin kuuluvia pukuja. Tässä muutama mielenkiintoisin:

 

Isla de Pascualaiset eli pääsiäissaarelaiset eli Rapa Nui:laiset höyhenpuvut kruunuineen. Rapa Nuin kahdesta perinnetanssista toinen on kuvassa näkyvä Sau Sau, jossa tätä lähemmäksi ei mennä, mutta joka jo on aika flirttaileva. Toinen on Tamuré, jossa esim kuvassa näkyvä liike tehdään miehen käsivarret kaulan ympärillä ja muutenkin kosketuspintaa on paljon enemmän.. ja jota on aiemmin tanssittu keho ainoastaan maalin peitossa. Tanssikurssin kahdellekymmenelle yhdysvaltalaiselle ja mulle (kyllä, olen ainut ei-USA:lainen kurssilla) Tamuré onkin ollut hieman haastava kokemus eläytymisen suhteen.

 

 

Tässä taas pohjoisen Chilen yksi uskonnollinen tanssi, Morenada. Luulen, että ennakkoajatukseni uskonnollisesta tanssista muuttui jonkun verran nähtyäni puvut. Tuo hopeanaamainen kaveri on itse paholainen, joka viekottelee tätä viatonta tyttöstä.  Joka keinuttaa lanteitaan nahkasaappaissaan ja minihameessaan. Tästä voisi varmaan kehittää kiinnostavia kulttuurillisia vertailuja, mutta koska minua vetävät nyt yhdet koemateriaalit, jätän sen kunkin omalle vastuulle.

Viimeisenä vielä muutama kuva arkeologisesta museosta, jossa kävin nuuskimassa La Serenan reissulla:

 

Ihka aito Moai! Kyseinen yksilö on muuten vieraillut myös ranskassa, joten on kai tämä vähintäänkin yhtä hyvä kuin nähdä Moai:ita Pääsiäissaarilla?

Yhdessä vitriinissä oli myös useita puisia mies- ja naishahmoja. Tämä pariskunta kai esittää  optimistista pääsiäissaarelaista näkemystä parisuhteesta?

 

Nämä kaverit olivat varmaan aikoinaan suututtaneet jumalat pahemman kerran – kuvassa todellakin kaksi kutistettua päätä! Meinasi vähän pelottaa, mutta onneksi nämä löydökset ovat Ecuadorista, huh.

 

A gente se ve, tchau, adeus! (kertoo portugalin sanakirja)

Tchaukki!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s