Lähestulkoon natiivi

Tulin juuri hetki sitten takaisin lukukauden lopettajaisjuhlasta, joka järjestettiin ennen kaikkea vaihtareita varten. Juttu koostui muutamista puheista, maakohtaisista standeista ruokanäytteineen ja tanssiesityksestä. Puheita en pitänyt tai standia ehtinyt valmistella, mutta chileläisten perinnetanssien kurssilta ponnistin lavalle bailaamaan muiden gringojen kanssa. (Gringo= nimitys USA:laisille, joka kuitenkin usein laajentuu koskemaan ketä tahansa vaaleahipiäistä tai muuten eurooppalaisen/pohjoisamerikkalaisen oloista)

Täältä voi katsoa tallennuksen tapahtuneesta: http://new.livestream.com/dgvm/diainternacional/videos/6575761 , meidän osuus alkaa jossain 30 minuutin kohdalla. Hieman tuskan hikeä tuotti kun meidän piti chilen kansallistanssin, cuecan eli tuon viimeisemmän, kohdalla pyytää yleisöstä tanssipartneri ja chileläisen parini kanssa ymmärsin yhtäkkiä, että chileläiset todella tanssivat sitä paaaljon ja osaavat varioida huomattavasti enemmän kuin minä. Siitä huolimatta ylpeä tästä! Cueca muuten perustuu mielikuvaan kanan ja kukon soidintanssista, jossa kukko liehittelee kanaa ja lopulta onnistuu yrityksessään.

Tähän suoritukseen kävin toki valmistautumassa henkisesti viikonloppuna syrjäisellä rannalla nimeltä Las Docas – a.k.a. paratiisi stressaantuneelle mielelle. Kuvia en valitettavasti pysty vielä laittamaan, koska unohdin oman kamerani ja muiden kameroiden kuvat ovat toistaiseksi matkalla. Mutta voin kertoa, että ranta oli todella kaunis lahdelma, jota ympäröivät vehreät kukkulat ja paljon luontoa. Iltaa vietimme luolan suuaukolla nuotiotulen ääressä sekä katsellen uskomatonta tähtitaivasta (kai se on kaikkialla yhtä uskomaton kun menet tarpeeksi kauas kaupungin valoista) ja aamulla heräsin meren tasaiseen kuohunaan nukuttuani yllättäen todella hyvin telttaoloista huolimatta. Kuitenkin otettuani aamukasteen meressä, en voinut muuta kuin herätä, sillä mikään ei ole täydellistä, eikä Chileläinen merivesi lähelläkään lämmintä.

Näihin sanoihin chaukki ja terveisiä nimimerkillä tj 2 viikkoa koulua!

Mainokset

4 responses

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s